Malatya Reklam

Malatya Reklam, Malatya Reklam Ajansları, Malatya Reklam Ajansı, Malatya Malatya’da reklam ajansı var mı ? Malatya’da digital medya ajansları hangileri ? Malatya’da web tasarım firması var mı ? Malatyanın en iyi reklam ajansı hangisi ? 

Yukarıdaki sorguları yazarak web sitemize ulaşan değerli ziyaretçimiz İnnova Reklam Ajansı olarak bizler Malatyada reklam ajansı, web tasarım hizmetleri, sosyal medya uzmanlığı, digital medya hizmetleri, reklam danışmanlığı konusunda hizmet veriyoruz.

Malatya’nın reklam potansiyeli, coğrafik yapısı, ticari yapısını dilerseniz beraber inceleyelim.

malatya-reklam-ajansı

Malatya

Malatya ilimiz, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunan bir ilimizdir. Son alınan verilere göre toplam nüfusu 772.904 olan Malatya, Türkiye’nin en kalabalık yirmi yedinci ili, aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ilidir. Büyükşehir olma nüfusunu yakalamış ancak henüz büyüşehir olmamış ilimizde toplam 13 adet ilçe bulunmaktadır. Bunlar; Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pötürge, Yazıhan ve Yeşilyurt’tur.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Havzasında bulunan il, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgeleri arasında doğal geçişi sağlamaktadır. Genel itibariyle yüksek palato ve dağlardan oluşan Malatya topraklarının : %45,5 dağ,  %41,6 plato,  %12,9’u ise ovalardan oluşmaktadır.

Yine il topraklarının % 54’ü çayır ve mer’alarla, % 31’i ekili ve dikili arâzi , %10’u ise ormanlar ile kaplıdır.İlde bulunan dağlar; Malatya dağları yani Koru dağı,  Karakaya tepe, Becbel tepe, Şillan tepe, Kelle tepe ve Gayrık tepe;  Nurhak dağları, yani Derbent dağı, Kepez dağı, Akçadağ ve Kuşkaya tepesi; Akçababa dağları yani; Kuyucakbaşı tepe, Akçababaçlı tepe, Alibaba tepe ve Leylek dağı , Yaman dağları yani; Doyuran tepe , Hasbek tepe ve Göl dağıdır. İlde bulunan akarsular; Kuru çay,  Fırat nehri,  Sürgü çayı ve Tohma suyu, ovalar ise; Malatya ovası, Doğanşehir ovası, İzoli ovaları, Erhaçdüzü, Arga yazısı, Ören yazısı, Mandra yazısı, Tafta yazısı, Milli yazısı, Miğde düzü,  Çapıtlı yazısı, Yazıhan düzü, Diştrik yazısı, Arguvan yazısı ve Süngü ovasıdır.

Bitki örtüsü bakımından oldukça yetersiz olan Malatya topraklarında görülen bitki türü ise bozkırdır. Ormanlarda ise çoğunlukla kavak, söğüt, meşe, kızılçam ve bodur ardıç ağaçlarından oluşmaktadır. İlde hakim olan iklim ise sert kara iklimidir. Malatya’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise sert, soğuk ve uzun geçmektedir.

Ekonomi

Ekonomisi tarıma ve tarıma dayalı sanayiye dayanan Malatya’da gerçekleştirilen diğer ekonomik faaliyetler hayvancılık, ormancılık ve madenciliktir. %10’luk ormanlık alanı ile oldukça güçsüz olan Malatya’da 23 bin hektar orman ve 112 bin hektar fundalık bulunmaktadır. Bu ormanlardan yıllık 80 bin ster ise yakacak odunu elde edilmektedir.

Ormanlara göre maden bakımından zengin olan ilde bulunan başlıca maden yatakları ise şunlardır; demir, krom, bakır, amyant ve kurşun. Bu yataklardan da yıllık 500 bin ton demir çıkartılmaktadır. Demir çelik işletmeleri, demir çeliş işleyen firmalar arasında rekabet vardır reklam ihtiyacı mevcuttur.

malatyada-reklam

Tarım

Tarımdan sonra ikinci geçim kaynağı olan hayvancılık ise ilde faal olarak yapılmaya devam etmektedir. Sahip olduğu geniş yayla, mera ve çayırlar sayesinde ilde hayvancılık faaliyetleri gelişmeye devam etmektedir. İlde hayvancılık daha çok Koyun, kıl keçisi ve sığır üzerine yapılmaktadır.

İlin en önemli geçim kaynağı olan tarımda ise en fazla üretimi yapılan ürün grubu tahıllardır. İlde yetiştirilen başlıca tarım ürünleri; buğday, arpa, nohut, fasulye, tütün, şekerpancarı, patates, domates, patlıcan, taze fasulye, kavun, karpuz,  kayısı,  elma, kiraz, armut, dut ve cevizdir. Özellikle kayısıda Türkiye’nin akla gelen ilk olan Malatya, Türkiye’nin kayısı ihtiyacının %40’ını karşılamak, aynı zamanda üretilen kayısıların %95’i ihraç edilmektedir. İlde bulunan kayısı ağacı sayısı ise 4 milyondur.

Sanayi

Özellikle tarıma dayalı sanayisi hızla gelişmekte olan Malatya’da bulunan başlıca sanayi kuruluşları şu şekildedir; sigara fabrikası, şeker fabrikası, transformatör malzemeleri fabrikası,  un fabrikası,  kurutma ve işletme tesisleri, et kombinası, süt fabrikası, yem fabrikası, meşrubat fabrikaları,  iplik fabrikası, tuğla fabrikası, çimento fabrikası, takım transformatörleri üreten fabrika, kâğıt fabrikası ve mobilya fabrikası, boya, tutkal, plâstik ve ilâç sanayi fabrikaları ve vagon fabrikasıdır.

İnnova Reklam Ajansı olarak bizler Malatya Reklam Ajansı, Malatya reklam ajansları, Malatyada reklam ajansı, Malatyada reklam ajansları, Malatyada digital medya hizmetleri, Malatya reklam danışmanlığı, Malatya internet reklamları, Malatya en iyi reklam şirketleri, Malatya reklam hizmetleri, Malatyada web tasarım hizmetleri, Malatya web site tasarımı, Malatyada seo çalışması konusunda hizmet veriyoruz.

Facebook Sayfamız

İnstagram Sayfamız

Web Tasarım Sayfamız

İletişim Sayfamız

5/5 - (1 vote)