Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, arama motoru optimizasyonu, bir web sitesinin arama motorlarına uyumlu hale getirilmesine denir. SEO kelimesinin açılımı search engine optimizationdur. Türkçesi arama motoru optimizasyonudur, esasen optimizasyon da yabancı bir kelimedir. Search engine optimizasyon terimini bir web sitesini arama motorlarına uyumlu hale getirmek olarak tanımlamak daha doğru olur. Bu çalışma teknik bir çalışmadır. Bu teknik çalışma web tasarımın içinde ve dışında yapılır. Web sitesini arama motorlarında ilk sayfaya taşımak hedeflenir. Ziyaretçi sayısını artırmak ve web sitesinden daha fazla kazanç elde etmek asıl amaçtır. Arama motorlarında ilk sayfada yayınlanan bir web sitesi metropolde ana caddede kurulan dükkan kadar kazançlıdır.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization Nasıl Yapılır?

Search Engine Optimization yani SEO çalışması nasıl yapılır sorusu son yıllarda arama motorlarına en çok yazılan sorgulardan biri. Bu konudaki rekabet her geçen gün daha da artıyor. Firmalar web site optimizasyonunun karşılığını aldıkça, işin değeri anlaşılıyor ve dolayısıyla bu işe yapılan yatırımlar artıyor. Yatırımlar arttıkça SEO uzmanları da doğru orantıda artıyor. Bu artış profesyonelliği mecbur hale getiriyor. İnnova Reklam Web Tasarım Firması olarak bizler profesyonel SEO çalışması yapıyoruz. Uzun yıllardır işletmelerimizi profesyonel SEO çalışmalarımızla Google birinci sayfaya taşıyoruz. Bu işi nasıl yaptığımıza gelince aşağıda bunu detaylı bir şekilde açıklayacağım. Bunu net olarak anlayabilmek için web tasarımı yapabilen bir teknoloji bilgisine sahip olmak gerekiyor.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization

Arama motoru optimizasyonuna başlarken,

SEO çalışması yani arama motoru optimizasyon çalışması müşteriyle ilk temasta başlar. Müşterinin ihtiyacı olan hedef kitle, ürün ve hizmeti, web sitesi, müşterinin bulunduğu konumu incelenir. Müşteriye bu konuyla ilgili anahtar kelime ve fiyat teklifi hazırlanır. Fiyatı ve anahtar kelimeleri etkileyen faktörler bir önceki cümlede aslında kısaca belli oldu. Size fiyatı neye göre belirlediğimizi bazı küçük ip uçları ve örneklerle aktarmak isterim.

Örneğin, İstanbul rent a car anahtar kelimesi ya da İstanbul evden eve nakliyat anahtar kelimesi, kelime öbeği bakımından aynı görünse de Aksaray rent a car kelimesi ile aynı fiyata olmayacaktır. Aksaray ilimizin bu sektörle ilgili rekabeti ile İstanbul ilimizin rekabeti aynı olmayacaktır. İstanbul 15 milyonu aşkın nüfusu ile Anadolu’da yeni il olmuş bazı illerin on katı büyüklüğe sahip. Nüfus yoğunluğu, işletme yoğunluğunu, işletme yoğunluğu rekabeti, rekabet ise SEO çalışmasında fiyatı belirler. Fiyat belirlendikten sonra teknik çalışma başlar.

Search engine optimization çalışmaları,

Fiyat belirleme aşamasından sonra İnnova Ajans olarak bizler SEO sözleşmesi yapıyoruz. Sözleşmeyi ıslak imzalı kaşeli olarak size gönderiyoruz. Çalışmamıza böylelikle başlamış oluyoruz. Web sitenizi arama motorlarına uyumlu hale getiriyoruz. Web sitenizde hatalı linkler, kırık linkler, hatalı eklenmiş resimler, kırık resimler temizlenir. Web siteniz ve hostinginiz dahil optimize edilir.

Web sitenizi optimize ediyoruz,

Web sitenizi tanıtım metinleri ve tanıtım görselleriyle zenginleştiriyoruz. Web sitenizin aldığı ziyaretleri size rapor ediyoruz. Web sitenizin trafiğini günlük olarak takip ediyoruz. Size bu incelemelerimizi aylık olarak rapor vererek gösteriyoruz. Web sitenizin artan trafiğini grafiklerle gördüğünüz gibi size gelen telefon aramalarından da anlayabiliyorsunuz.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization

Sosyal Medya, Arama Motorları ve Google Ürünleri,

Web sitenizin içindeki çalışmalar hariç, Google ürünlerinde de kaydınızı yapıyoruz. Bize gelen bir çok işletmenin facebook, instagram profili bulunmuyor yada şahsi profiller kurumsal işler için kullanılıyor. Bu bizim işletmemizi bireyselleştiren bir bakış açısı. Biz internet ortamındaki tüm görünümünüzü önemsiyoruz. Size kurumsal sosyal medya hesapları açarak bu hesapların profil resimlerini, kapak resimlerini kurumsal olarak tasarlıyoruz.

Google arama motorunun arama motoru optimizasyon çalışmasına destek veren bir çok ürünü var. Bu ürünlere kaydınızı yapıyoruz. Bilindiği üzere Google arama motoru sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda haritalar, koleksiyonlar vb ürünlere sahip. Tanıtım yapabileceğimiz bir çok platformu var. Konunuza uygun olan platformlarda yerinizi almanızı sağlıyoruz. Bu işlemler için ek ücret gerekiyorsa size bunu iletiyoruz.

Diğer arama motorları,

Diğer arama motorlarına kaydınızı yapıyoruz. Bing, yahoo, yandex gibi arama motorları da Google arama motoru kadar olmasa da ülkemizde kullanılan arama motorları. Bu mecralara da kaydınızı yapıyoruz. Bunlarla ilgili de trafiğinizi takip ediyoruz. Ayrıca ücretsiz firma rehberleri vb yerlerde de firmanızın kaydını yaparak daha çok kanaldan müşterilerin size ulaşmasını sağlıyoruz.

Web sitenizin içinde ve dışında yapılan çalışmalar. İndeks işlemleri, site haritanızın oluşturulması, tanıtım metinleri, tanıtım grafikleri hazırlanması bunların hepsi bir bütünün parçaları. Search engine optimization dediğimiz arama motoru optimizasyon çalışmasının birer parçası. Bunlardan herhangi biri, özellikle site içi işlemleri zayıf olursa, amatör bir SEO personeli tarafından yapılırsa işlem başarısız olacaktır.

İnnova Reklam Web Tasarım Ajansı SEO Çalışmaları,

Kuruluşumuzdan bu yana bir çok firmaya SEO çalışması ve reklam çalışmaları yaptık. Yaptığımız hiçbir işte başarısız olmadık. Başarı şansımızı her zaman yüksek tuttuk. İşletmelerimizi asla ve asla hayal kırıklığına uğratmadık. Onların ihtiyacı olan çalışmayı, onların bütçesine uygun olan işlemi onlara tavsiye ederek internet ortamındaki müşteri potansiyelini yakalamalarını sağladık.

İşletmelerin kuruluş aşamasından jenerik markalaşma aşamasına kadar en güçlü en profesyonel SEO çalışmalarını yaptık. Google’da ilk sayfaya ilk satırlara taşıyarak onlara kendiliğinden gelen müşteriler kazandırdık. Uzun yıllar kalıcı olabilecek SEO çalışmaları yaptık. Dilediğiniz zaman birinci sayfaya taşıdığımız müşterilerle sizi konuşturarak paranızın boşa gitmeyeceğini size gösterdik. Gelin sizi de arama motorlarında ilk sayfaya taşıyalım. Teknolojinin nimetlerini bilenler için fiziksel ofisten daha önemli sanal bir ofistir. Profesyonel web sitesi tasarımı ve bu tasarıma yapılacak SEO çalışması internet ortamındaki müşteri potansiyelini kazanmak için en garanti yoldur.

Son olarak,

Sizi teknik terimlere boğmadan, sade bir dille arama motoru optimizasyonunun ne olduğunu aktarmaya çalıştım. Bir SEO uzmanı olmayı düşünen bir ziyaretçimiz iseniz, yeni başlıyorsanız bir müşteri ile çalışmadan önce size ait bir siteyi arama motorlarında yayınlayın. Bizim kendimizi Türkiye’nin en iyi SEO uzmanı kelimesinde, istanbul reklam ajansları, ankara reklam ajansları gibi kelimelerde yayınladığımız gibi.

Eğer SEO çalışması yaptırmayı düşünen bir ziyaretçimiz iseniz. Benim bu işlere vaktim olmaz kardeşim anlamam zaten işini iyi yapana veririm parayı ve sonucu görmek isterim derseniz en doğru yerdesiniz. Gerçek referanslarla, gerçek bir SEO çalışması yapıyoruz. Kendi sitemizi ilgili sonuçlarda yayınladığımız gibi firmalarımızın sitelerini de arama motorlarında yayınlıyoruz. Başarılı seo çalışmalarımıza sizi de dahil etmek isteriz. Bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki linkleri kullanabilir bizi 0532 683 1343 nolu hattımızdan arayabilirsiniz.

Mobil gsm numaramız 0532 683 13 43

Facebook Sayfamız

İnstagram Sayfamız

Web Tasarım Sayfamız

İletişim Sayfamız

5/5 - (20 votes)